به گزارش خبرنگار مهر، رمان «خیرگی» جدیدترین اثر علیرضا سیفالدینی در ۵۲۲ صفحه و بهای ۱۸۰ هزار تومان بهتازگی توسط نشر نیماژ منتشر شده است. علیرضا سیفالدینی که با «کتاب خم» برنده جایزه بهترین رمان سالهای ۹۷ و ۹۸ جایزه ادبی مهرگان شده بود، اینبار هم با درهمآمیزی روایتهای تاریخی با وقایع امروزی بههمراه چاشنی طنز و در بستری عاشقانه داستانی شگفتآور خلق کرده است.
«خیرگی» روایتی است بهمثابه دوربینی که بهطور تصادفی به دست دختری به نام پرینسا میافتد که برای کار و زندگی اولین بار به زادگاهش آمده است. پرینسا با همین دوربین، تدریجاً، شاهد چشماندازی میشود که زندگیاش را تحتالشعاع قرار میدهد؛ چشماندازی که در اصل قهوهخانهای است که مالکش آن را جزیره مینامد. جزیره متعلق به فردی است به نام جانلنین و ساکنانی دارد که به آنها «اهالی» میگویند.
اهالی، انسانهای تنهایی هستند که با نگاهی متحیر به عناصر نامشابه بین درون و بیرونخود چشم دوختهاند. این، درواقع به معنای رها بودن در اسارت یا، همانگونه که در جایی از رمان آمده، «خمیر آویزان» است. آنها «رابینسون کروزو»هایی هستند که برخلاف او، به میل خود راهی سفر نشدهاند اما با میل خود پا به «جزیره» گذاشتهاند: جزیره جانلنین.
در بخشی از رمان میخوانیم:
«آدمهای سیاست فقط آن بالاها ننشستند. آدمهای سیاست را توی هر خانهای میتوانی ببینی، آن هم چه آدمهایی. توی خانه یک حرف میزنند، بیرون یک حرف دیگر... فکر نکن ادعایی هم ندارند. خیلی هم ادعایشان میشود، ولی فقط حرفهای خوب میزنند. حرفهای خوبی که به هیچ دردی نمیخورد... میدانی چرا؟ چون همانهاییاند که میخواهند با سختیهای زندگی بجنگند، ولی تنها کاری که میکنند، این است که میروند کنار یک توپ جنگی اسقاطی میایستند و باهاش عکس یادگاری میگیرند... اما کسانی که واقعاً میجنگند و همیشه میجنگند، اصلاً نمیگویند آهای مردم، ما داریم میجنگیم. میدانی چرا؟ چون این طفلکها زبانِ آن یکیها را ندارند... درد زبان برای آدم نمیگذارد... ولی باید کاری کرد که اینها هم بتوانند حرف بزنند...»
نظر شما